Jak mohou doplňky stravy na bázi membrány vaječné skořápky dosáhnout lepších výsledků, i když podáváme nízkou dávku

11.03.2022

Správná, vyvážená strava a návyky zdravého životního stylu jsou nepochybně klíčem k tomu, aby naše tělo bylo ve správném kondici. Doplněk stravy nemůže nikdy nahradit lék, ale může zlepšit určité oblasti našeho těla, na které doplněk stravy působí

Co jsou to doplňky stravy

Cílem doplňků stravy není vyléčit nemoci, ale dodat tělu prvky, kterých nedodáváme v dostatečném množství tělu ve formě stravy. To může být způsobeno nezdravou stravou nebo specifickými okolnostmi, že i při zdravém stravování jsou potřeby našeho těla vyšší. Například vegetariánská strava neobsahuje bílkoviny živočišného původu, což zahrnuje nedostatek některých velmi konkrétních aminokyselin, jako je hydroxyprolin, který se nachází pouze v bílkovinách živočišného původu a konkrétněji v kolagenu. V tomto případě by mohl být doplněk stravy s obsahem membrány vaječné skořápky pro vegetariány jediným způsobem, jak tento nedostatek kolagenu vyvážit. 

Proč je dávka látky s obsahem membrány vaječné skořápky v doplňku stravy tak nízká a přesto účinná?

Nemělo by se zapomínat, že příroda byla po staletí hlavním dodavatelem ingrediencí pro výrobu léků, avšak v poslední době se mnoho molekul používaných v medicíně vyrábí v laboratořích. Léčivo ve své formulaci obvykle obsahuje jedinou účinnou látku, na druhou stranu přírodní doplňky stravy jsou obvykle komplexní matrice tvořené širokou škálou účinných látek. 

Existuje několik případů, jako je membrána vaječné skořápky, ve kterých její účinné látky působí synergicky, to znamená, že každá zesiluje účinek ostatních a produkuje jen s minimálním příjmem obrovské množství výhod . Klíčovým bodem membrány vaječné skořápky je to, že se jedná o přirozenou matrici složenou ze stovek molekul bioaktivních proteinů s nekonečnými fyziologickými funkcemi, které mohou aktivovat mnoho různých druhů buněk v organismu a produkovat větší účinky než ty, které produkují jiné známější složky. jako je kolagen nebo dokonce chondroitin a glukosamin.

Exkluzivní patentovanou technologií, která byla použita, jsme získali přirozenou vysoce čistou membránu vaječné skořápky, která obsahuje více než 400 bioaktivních proteinů . Více než dvacet klinických studií in vitro, in vivo prokázalo, že příjem pouhých 300 mg za den membrány vaječné skořápky, může způsobit statisticky významné zlepšení zdraví kloubů, chrupavek a šlach, stejně jako velká zlepšení ve struktuře pokožky, která zahrnuje změny jejího fyzického vzhledu a zdraví. Po téměř 10 letech výzkumu, můžeme nejen kvantifikovat výhody membrány vaječné skořápky, ale také najít způsob, jakým tyto složky v doplňcích stravy působí v těle a jejich mechanismy účinku.

Závěrem tohoto příspěvku lze říci, že podle vědeckých důkazů má užívání doplňku stravy s obsahem membrány  vaječné skořápky v dávce pouhých 300 mg denně lepší účinky a za kratší dobu. než doplňky stravy, které byly užívány s 5-20krát vyššími dávkami jiných látek se stejným účelem.