Membrána vaječné skořápky: „vysokopotenciální“ složka pro zdraví

11.03.2022

Věděli jste, že nedávná zpráva známé společnosti "future Market Insights" poukazuje na to, že trh s membránou vaječné skořápky v příštích 10 letech výrazně vzroste?

Vaječná skořápka a membrána, která je k ní připojena, hrají zásadní roli ve vývoji ptačích embryí. Kromě toho, že fungují jako ochranná bariéra proti fyzikálním, chemickým a mikrobiologickým činitelům, umožňují mimo jiné také výměnu plynů a živin. Pro embryo  zaručují nezbytné bezpečnostní podmínky, dokud se zcela nevyvine, což umožní uskutečnění nového života.

Skvělá funkčnost obou, skořápky i membrány, je založena na jejím chemickém složení a její fyzikální struktuře. Proto by něco, co hraje tak důležitou roli pro zázrak života, nemělo být promarněno. Proto takový poklad přírody, poskytující zdravotní přínosy musí být použit  jako přísada pro farmaceutický, veterinární, kosmetický a potravinářský průmysl. Jedním z účelů je zachovat membránu tak, jak se nachází v přírodě, oddělit ji od skořápky velmi účinným způsobem, bez použití jakéhokoli typu chemických produktů, což znamená zcela přírodní, velmi čistý produkt membrány vaječné skořápky .

Několik vědeckých studií prokázalo velkou účinnost membrány vaječné skořápky jako přísady do doplňků stravy v tak rozmanitých oblastech, jako jsou kosti, šlachy a klouby, kůže, vlasy a nehty a několik dalších.

V tomto příspěvku najdete vše, co potřebujete vědět o tomto pokladu přírody.

Co je membrána vaječné skořápky

Membrána vaječné skořápky je tenká membrána, která leží mezi tvrdou skořápkou a bílkem ptačího vejce . Přirozeně obsahuje kolagen typu I, V a X, ale také glukosamin, chondroitin sulfát, kyselinu hyaluronovou mimo jiné glykosaminoglykany a více než 200 různých proteinů, z nichž některé jsou bohaté na sirné aminokyseliny.

Skutečnost, že jsou všechny kombinovány v jednom přírodním produktu, je docela úžasná a lze membránu vaječné skořápy použít jako přísadu pro doplňky stravy, kosmetiku a výživu domácích zvířat s mnoha výhodami, podpořenými vědeckými důkazy pro kosti, šlachy, klouby, kůži, vlasy a pro zdraví nehtů a proti stárnutí.

Jak se vyrábí membrána vaječné skořápky

K získání membrány vaječné skořápky se po celém světě používají různé techniky. Některé společnosti používají chemické techniky a jiné fyzicky oddělují membránu od tvrdé vaječné skořápky a zachovávají přirozenou strukturu a složení tohoto pokladu přírody.

Pokud se ponoříme hlouběji do tohoto druhu fyzické separace, můžeme také najít různé způsoby, jak získat čistší prášek membrány vaječné skořápky. Pomocí patentované metody získáváme nejčistší, 100% nativní a přírodní membránu, která odděluje membránu od vaječné skořápky pouze pomocí vody, bez jakýchkoli chemikálií a šetrnosti k životnímu prostředí.

Potenciál prášku membrány vaječných skořápek

Velké ekologické povědomí, které existuje v moderní společnosti, potřeba péče o přírodní zdroje, opětovné využití vedlejších produktů, jejichž inertizace znamená vysoké ekologické náklady.

Kromě skvělých výsledků dosažených vědou v souvislosti s účinností membrány vaječné skořápky v oblastech, jako je zdraví kloubů, gastrointestinálního traktu, kostí, šlach a kůže, činí tato složka velký potenciál pro současné i budoucí použití.

Některé z hlavních rysů vaječné membrány jsou:

Klinicky ověřená účinnost

Více než 20 klinických studií prokazuje účinnost této složky na zlepšení kvality života lidí různého věku včetně seniorů.

Bezpečné a bez chemikálií

Metoda separace, která se využívá k získání produktu pouze vodu, je mimo jiné zdravotními úřady v Evropě, Kanadě, Austrálii a Spojených státech považována za bezpečnou a lze ji považovat za bezchemickou.

Jedna složka, více výhod

Protizánětlivý, antioxidační, analgetický, buněčný aktivátor (aktivace fibroblastů a chondrocytů), inhibitor enzymů degradujících kolagen a kyselinu hyaluronovou. Všechny tyto výhody membrány vaječné skořápky lze vnímat pouze v jedné přírodní složce, díky synergii mezi všemi přirozeně se vyskytující biomolekuly v membráně vaječné skořápky.

Jediný vegetariánský zdroj kolagenu

Pro svůj vaječný původ je vhodný pro většinu vegetariánů. Vegetariánská strava nezahrnuje výživu bohatou na kolagen, protože její původ je výhradně živočišný, takže tato složka může být tím nejlepším spojencem pro nápravu nedostatku některých esenciálních aminokyselin způsobeného vegetariánským příjmem. Membránu vaječné skořápky lze považovat za jediný zdroj kolagenu vhodný pro vegetariány. Význam kolagenu pro lidský organismus je pro každého obrovský.

K čemu slouží membrána vaječné skořápky

Membrána vaječné skořápky je nejbezpečnější, nejčistší, nejpřirozenější a nejúčinnější ingredience pro výrobu doplňků stravy a kosmetiky.na bázi membrány vaječné skořápky. K čemu se tedy membrána vaječné skořápky používá

  • jako složka potravinového doplňku pro zdraví kloubů. Klinické studie in vitro a in vivo prokázaly mimo jiné její účinnost při snižování bolesti a zánětu kloubů, regeneraci chrupavky, zlepšení elasticity šlach.
  • produkt bohatý na kolagen, elastin a hyaluron je schopen snížit transepidermální ztrátu vody v kůži, snížit únavu pokožky, zvýšit hydrataci a elasticitu pokožky a celkový zdravotní stav pokožky. Tato složka doplňku krásy se také ukázala jako účinný regenerátor pokožky po UV záření.
  • špičková funkční a přírodní složka pro domácí mazlíčky. Může být součástí krmiva pro domácí zvířata, svačin a doplňků stravy. Klinické studie provedené s membránou vaječné skořápky prokázaly vysokou účinnost zlepšení pohyblivosti kloubů a rozvoje svalového růstu, snížení zánětu a minimalizace účinků dysplazie kyčle, snížení bolesti a kulhání a zlepšení vitality u zvířat.
  • organický a přírodní zdroj vápníku určený ke zlepšení našeho kostního systému, zvýšení hustoty kostní tkáně, biologicky dostupnější než jiné běžné zdroje vápníku a s vyšší přidanou hodnotou díky přítomnosti určitých stopových prvků, jako je stroncium, hořčík, fosfor a transportní proteiny .