Použití membrány vaječné skořápky

11.03.2022

Membrána vaječné skořápky je velmi atraktivní složkou, která zlepšuje obsah kolagenu v těle, zvyšuje tvorbu nového kolagenu a snižuje jeho odbourávání.

Membrána vaječné skořápky je tvořena více než 400 různými proteiny včetně kolagenu typu I, V a X, elastinu a dalších typů molekul, jako je mimo jiné kyselina hyaluronová, chondroitin sulfát a glukosamin. Tato komplexní kompozice vysvětluje velký počet funkcí, které byly detekovány v membráně vaječné skořápky v různých studiích in vitro a in vivo. 

Tato inovativní, přírodní a ekologicky udržitelná přísada může být použita pro kosmetiku, doplňky stravy a funkční potraviny, které sledují přínosy v tak rozmanitých oblastech, jako je zdraví kloubů a kostí, omlazení a ochrana kůže, vlasů a nehtů.

Různé studie provedené s membránou vaječné skořápky nám umožnily najít různé aplikace nebo použití, u kterých membrána vaječné skořápky prokázala velmi vysokou účinnost. 

Aplikace membrány vaječné skořápky

100% přírodní ingredience na bázi vaječných skořápek prokázaly:

  • Vysokou antioxidační aktivitu, dokonce více než zelený čaj, všeobecně známý antioxidant 
  • Protizánětlivý účinek, snížení krevních hladin nejtypičtějších zánětlivých markerů a snížení genové exprese zánětlivých proteinů v patologických buňkách.
  • Buněčná aktivace, zvýšení aktivity fibroblastů, chondrocytů a osteoblastů, produkce nového kolagenu a kyseliny hyaluronové v kůži, svalech, šlachách a kloubech a zlepšení nových kostních informací .
  • Léčivá a regenerační aktivita jak u povrchových kožních lézí, tak u poranění vnitřních tkání, což znamená zkrácení doby rekonvalescence po poranění šlach a svalů.
  • Snížení proteolytické aktivity, inhibice působení proteinů, které ničí kolagen a elastin.
  • Syntéza extracelulární matrix, zvýšení produkce nového kolagenu a kyseliny hyaluronové .

Všechny tyto funkce lze snadno vysvětlit různými proteiny detekovanými důkladnou proteomickou studií membrány vaječné skořápky a mohou snadno vysvětlit všechny výhody membrány vaječné skořápky , které byly pozorovány ve více než 20 klinických studiích využívajících membránu vaječné skořápky v různých oblastech, jako jsou:

  • Snížení bolesti kloubů za pouhých pět dní.
  • Zánět kloubů klesá.
  • Ochrana chrupavky.
  • Zlepšení elasticity šlach.
  • Zkrácení regenerace svalů.
  • Zlepšení výkonu sportovce.
  • Zlepšení zdraví kostí.
  • Účinek proti stárnutí pleti a redukce vrásek.
  • Celkové zlepšení vlasů a nehtů.
  • Účinek proti vypadávání vlasů.
  • Účinek proti pigmentaci pokožky.
  • Zlepšení elasticity pokožky.
  • Zlepšení zdraví pokožky.
  • Snížení transepidermální ztráty vody v kůži.
  • Obnova pokožky po poškození sluncem.

Podle všech těchto pozorovaných přínosů je membrána vaječné skořápky vysoce doporučována pro zdraví kloubních šlach a kostí u zvířat i lidí a pro péči o pokožku, vlasy a nehty.

Použití přírodní membrány vaječné skořápky

Membrána vaječné skořápky je 100% přírodní. Získaná patentovanou metodou, za použití pouze vody a mechanických sil, bez chemikálií a respektující jak jeho přirozenou strukturu, tak přirozené složení, aby se získal takový produkt, jaký se nachází v přírodě, aby si zachoval svůj plný nedotčený potenciál . Výsledným produktem je prášek, který lze snadno použít v tabletách, kapslích a dalších formátech pro doplňky stravy a v práškové formě jako přísadu do funkčních potravin

Všechna doporučená použití včetně denní dávky jsou založena výhradně na studiích membrány vaječné skořápky. Jiné produkty na trhu jsou zcela nebo částečně hydrolyzovány, což znamená, že jsou do nich přidány některé chemikálie, a tím se nativní membrána vaječné skořápky chemicky změní, navíc jsou do jejich výrobních procesů zahrnuty různé kroky čištění, kterými ztrácejí aktivní složky, které byly obsaženy ve skořápce. 

  • Klouby a šlachy . Rychle působící složka vhodná i pro vegetariány, která byla vyvinuta speciálně pro zdraví kloubů a šlach. Pouze 300 mg denně pro snížení bolesti kloubů za pouhých pět dní.  Tato složka je přísadou do doplňků stravy pro klouby a šlachy, přirozeně složená z kolagenu z membrány vaječné skořápky , kyseliny hyaluronové, glukosaminu, chondroitin sulfátu a elastinu; a další nezbytné biomolekuly pro udržení zdraví kloubů a šlach. Mnoho studií prokazuje účinnost této inovativní složky.
  • Pleť, vlasy a nehty. Péče o krásu v jediné složce. Membrána vaječné skořápky je složka charakteristická pro kůži, vlasy a nehty. Jak pokožka stárne, přirozená produkce kolagenu, elastinu a kyseliny hyaluronové se snižuje, což má za následek méně pevnou a sušší pokožku, je membrána vaječných skořápek ideální složkou pro kosmetické produkty , které zvrátili známky stárnutí. Perfektní složka vhodná pro vegetariány a  pro vývoj nových formulací v oblasti nutrikosmetiky.
  • Pro domácí mazlíčky . Špičková výživa pro domácí mazlíčky, je to nejlepší způsob, jak udržet zdraví kloubů a srsti domácích zvířat a koní. Bylo klinicky prokázáno, že užívání membrány vaječných skořápek domácími mazlíčky, snižuje bolest a zánět kloubů, zlepšuje pohyblivost a funkčnost kloubů, zvyšuje aktivitu zvířat, snižuje kulhání a chrání kůži a srst.
  • Pro kosti. Díky membráně vaječných skořápek, organickému a udržitelnému zdroji syceného vápníku (CaC03) a dalších stopových minerálů, jako je stroncium, fosfor, hořčík, s vysokou mírou biologické dostupnosti, se zvyšuje a zlepšuje hustotu kostí tkáně.