Proč byste měli zvolit membránu vaječné skořápky před jinými produkty bohatými na kolagen

11.03.2022

Kolagen je protein živočišného původu a je hlavní složkou pojivové tkáně a nejhojnějším strukturálním proteinem u savců . Tento protein lze nalézt pouze u zvířat, v rostlinách se nevyskytuje, takže neexistuje kolagen rostlinného původu. Nenech se zmást!

Věděli jste, že kolagen představuje více než 25 % celkových bílkovin v lidském těle? Je základní složkou v našem těle, která napomáhá správnému fungování organismu.

V tomto příspěvku vám řekne, proč je membrána vaječné skořápky bohatá na kolagen.

Co je kolagen a k čemu se používá

Kolagen hraje dominantní roli při udržování strukturální integrity různých orgánů a tkání, mimo jiné poskytuje pružnost, sílu a elasticitu.

Kolagen se většinou nachází v chrupavkách, kostech, šlachách, vazech, kůži, cévách a zubech. Produkce kolagenu v lidském těle není vždy stejná, existují různá onemocnění, která mohou způsobit výrazné snížení produkce kolagenu, ale i přirozeně samotný věk způsobuje snížení endogenní produkce kolagenu. Význam kolagenu je obrovský.

Aby se minimalizoval nedostatek kolagenu a vyrovnaly se ztráty kolagenu v lidském těle, mnoho zdravotníků a odborníků trvá na nutnosti používat doplňky stravy ke zlepšení a podpoře nové endogenní produkce kolagenu , aby se zabránilo ztrátě kostní hmoty, degradaci chrupavky, citlivost kloubů, kožní vrásky, mimo jiné příznaky.

  • Kolagen v kostech . Kostní matrix je tvořen minerály (65 %) a kolagenem (35 %). Minerály zajišťují tuhost a kolagenová vlákna zajišťují tažnost a houževnatost. Změny vlastností kolagenu mohou tedy ovlivnit mechanické vlastnosti kostí a zvýšit náchylnost ke zlomeninám.
  • Kolagen v kůži . Je to pravděpodobně klíčová molekula v pokožce, pomáhá pokožce zůstat hydratovaná a chráněná před vnějšími vlivy, jako je slunce, znečištění nebo chlad. Kolagen redukuje vrásky, jemné linky a strie a také zabraňuje a zpomaluje známky stárnutí pokožky. Také redukuje stopy po akné díky svým hojivým vlastnostem a pomáhá při hojení ran. Kolagen také bojuje proti ochabnutí obličeje a celulitidě.
  • Kolagen v kloubech . Hraje důležitou roli ve všech různých strukturách, které tvoří kloub, jako jsou chrupavky, kosti, vazy, šlachy a svaly. Chrupavkový kolagen je nezbytný pro absorpci tlaku a nárazu v kloubech.
  • Kolagen v nehtech a vlasech. Spolu s keratinem je klíčovou složkou pro strukturu vlasového folikulu a nehtové ploténky a kromě svých konstruktivních vlastností chrání svými antioxidačními vlastnostmi folikul a buňky nehtové ploténky před destruktivním poškozením reaktivním kyslíkem, obnovuje dermální strukturu a zlepšuje nehty a vlasy a jejich tempo růstu.

Zdroje kolagenu

K získání membrány vaječné skořápky se po celém světě používají různé techniky . Některé společnosti používají chemické techniky a jiné fyzicky oddělují membránu od tvrdé vaječné skořápky a zachovávají přirozenou strukturu a složení tohoto pokladu přírody.

Pokud se ponoříme hlouběji do tohoto druhu fyzické separace, můžeme také najít různé způsoby, jak získat čistší prášek membrány vaječné skořápky. Pomocí patentované metody je získávána nejčistší, 100% nativní a přírodní membrána, která odděluje membránu od vaječné skořápky pouze pomocí vody, bez jakýchkoli chemikálií a s ohledem na životní prostředí.

Potenciál prášku membrány vaječné skořápky

Kolagen je jediným nejbohatším proteinem v živočišné říši a chybí v rostlinách a jednobuněčných organismech. Ačkoli jsou zdroje kolagenu bohaté, propuknutí různých nemocí mezi suchozemskými zvířaty, různé kulturní a dokonce náboženské problémy představují hrozbu pro jeho využití v našem každodenním životě.

Proto se hledaly alternativní zdroje. Membrána vaječné skořápky se stala nejatraktivnějším a vysoce účinným zdrojem i jako vegetariánského kolagenu, který je plný výhod.

Hovězí

Je jedním z největších průmyslových zdrojů kolagenu, průmyslově se získává především z kůže, kostí a šlach krav, pomocí chemických procesů. Jednou z velkých nevýhod bovinního kolagenu je, že téměř 3 % lidské populace jsou na něj alergičtí.

Dalším negativním bodem jsou propuknutí různých nemocí jako je BSE, TSE a především nemoc šílených krav přenosných na člověka, které následně pro člověka představují reálnou hrozbu.

Vepřový

Tento zdroj je také široce používán průmyslovou výrobou kolagenu. Kolagen se získává chemicky z kůže a kostí prasat. Vzhledem k tomu, že prasečí kolagen je velmi podobný lidskému kolagenu, nezpůsobuje při použití příliš alergickou reakci, ale kromě jiných náboženských ohledů stále existují určitá rizika onemocnění pro lidi.

Rybí

Moře je v současnosti jedním z nejbezpečnějších zdrojů pro získávání kolagenu díky nižším zánětlivým a imunogenním reakcím než kolagen suchozemského původu a nedostatku nemocí, které mohou způsobit zdravotní komplikace.

Rybí kůže, kosti a šupiny se používají především k získávání kolagenu, ale stejně jako u ostatních zmíněných zdrojů jsou potřeba různé chemické postupy ke štěpení původní tkáně za účelem odstranění nekolagenních bílkovin a pigmentů.

Membrána vaječné skořápky

100% přírodní a bezchemická přísada  vyvinutá pomocí patentované metody, při které se používá pouze voda a mechanické síly, s velmi nízkým dopadem na životní prostředí.

Toto je jediný zdroj kolagenu, který nezahrnuje utrpení zvířat a jediný, který nepochází z mrtvých zvířat. Lze jej také považovat za jediný multikolagenový přírodní zdroj, protože obsahuje kolagen typu I, typu V a typu X. Kromě přítomnosti kolagenu v membráně vaječné skořápky, existuje také významné množství chondroitin sulfátu, glukosaminu, kyseliny hyaluronové, elastinu, lysozymu, keratinu a dalších. Různé nedávné studie prokázaly vysokou účinnost příjmu membrány vaječné skořápky na zdraví kloubů, regeneraci chrupavek, zdraví a vzhled vlasů, nehtů a pokožky.

Kolagen z membrány vaječné skořápky má velmi nízkou autoimunitní a alergickou reakci a vysokou biologickou bezpečnost. Membrána vaječné skořápky byla označena jako více než zajímavý zdroj kolagenu plný možností.

Proč je membrána vaječné skořápky nejlepší volbou

Příjem membrány vaječné skořápky se ukázal jako velmi prospěšný v různých oblastech zdraví a krásy, jako jsou klouby, kosti, šlachy, střeva, kůže, vlasy a nehty.

Složky membrány vaječné skořápky jsou zcela přírodním produktem, získaným fyzikálním oddělením membrány, která je pevně přilnutá ke skořápce, přičemž si zachovává přirozenou strukturu a složení jako v přírodě.

Kromě četných zdravotních přínosů membrány vaječné skořápky, chceme zdůraznit následující specifické výhody membrány:

  • Podporuje oběhové hospodářství. Nakládání s velkým množstvím odpadu z vaječných skořápek, který se ročně vyprodukuje ve světě, je problematické, protože tento materiál je obecně ukládán pouze na skládky s produkcí zápachu a mikrobiálním růstem. Naopak, přeměnou tohoto biologického odpadu na nové produkty s přidanou hodnotou by bylo možné získat významné ekologické a ekonomické výhody, jako je získání membrány vaječné skořápky.
  • Nižší dávka, vyšší přínos . Membrána vaječné skořápky se vyznačuje vysokou čistotou a velkým množstvím bioaktivních látek v ní přítomných, včetně kolagenu. Tato hlavní charakteristika prokázala rychlejší zdravotní přínosy než jiné kolageny, lepší výsledky a použití mnohem nižší dávky, 300 mg denně, než doporučené dávkování pro živočišné kolageny.
  • Vegetariánský zdroj kolagenu . Vzhledem k tomu, že pochází ze živočišného zdroje, nelze jej považovat za vhodný pro vegany, ale vzhledem ke svému původu (vajíčko) lze tento zdroj kolagenu považovat za jediný zdroj kolagenu vhodný pro vegetariány.

Existují některé stravovací návyky, například vegetariánské, založené na stravě s určitým nedostatkem aminokyselin, jako je hydroxyprolin, které jsou přítomny pouze v bílkovinách živočišného původu. Může být kompenzován užíváním doplňků stravy s obsahem membrány vaječné skořápky bohatých na kolagen. Objevte také různá použití membrány vaječné skořápky nebo jaké jsou přírodní doplňky