Proč je důležité užívat přírodní doplňky stravy na kosti a klouby

11.03.2022

Stále více lidí užívá potraviny a doplňky stravy ke zlepšení zdraví kloubů, šlach, kostí a kůže. Na trhu jsou různé možnosti v závislosti na potřebách každého člověka. Než začleníme užívání potravinových doplňků do našeho každodenního života, měli bychom vzít v úvahu některé problémy. 

Prostřednictvím následujícího příspěvku Vás provede světem nutraceutických přísad, abyste si objasnili některé klíčové body týkající se doplňků stravy pro kosti a klouby

Význam přírodních doplňků stravy

Jak již bylo zmíněno výše, na trhu je spousta přísad do potravin/doplňků stravy . Rozlišujeme přírodní a syntetické. Jaký je však mezi nimi rozdíl? Přírodní doplňky jsou složky, které byly získány přímo nebo extrahovány z přírody. Na druhé straně syntetické jsou ty, které byly vytvořeny chemickými procesy, jako je syntéza nebo fermentace.

Přírodní doplňky stravy jsou považovány za zdravý způsob, jak obohatit naši stravu, buď proto, že jich může být v určitých obdobích nedostatek, nebo proto, že naše tělo může za určitých okolností vyžadovat extra příspěvek některých prvků.

Domníváme se, že ačkoli je složka doplňku přírodního původu a zachovává si všechny své původní vlastnosti zcela nedotčené, měla být navíc získávána bez poškození organismu a prostředí, ze kterého pochází.

Přírodní složky v doplňcích

Přestože přírodní ingredience rostlinného i živočišného původu byly používány po staletí, v blízké minulosti existovala mylná tendence vytvářet a konzumovat umělé produkty kvůli přesvědčení, že technologická složitost těchto produktů znamená vyšší účinnost. Dnes je používání přírodních surovin zpět.

Stejně jako v potravinářství, tak i ve výrobě doplňků stravy přicházejí nové trendy. Věda se stále více snaží najít nové výhody ve spotřebě přírodních produktů, která bude ještě ohleduplnější jak ke zvířatům, tak k životnímu prostředí.

Potřeba přesvědčit jak specialisty, tak spotřebitele, nutí společnosti zabývající se doplňky věnovat stále více pozornosti vědecké demonstraci výhod svých produktů. V posledních letech již existují doplňky stravy, jejichž složení má vysokou úroveň vědecky prokázaných důkazů srovnatelných s léky.

Jednou z oblastí, ve které byly přírodní produkty vyvinuty s velmi vysokou vědeckou podporou, je oblast zdraví kloubů, pravděpodobně proto, že léky používané v této oblasti nejsou zcela účinné a mají také několik vedlejších účinků.

Z přírodních ingrediencí, které se dnes běžně používají, stojí za zmínku ty rostlinného původu: Kurkumin, Bambus, Boswellia a ty živočišného původu: kolagen. V této skupině je velmi speciální kolagen, z membrány vaječné skořápky, který kromě tří různých typů kolagenu (I, V a X) obsahuje více než 400 dalších proteinů. Jedním z hlavních rozdílů je, že jde o jediný vegetariánský kolagen .

Membrána vaječné skořápky pro kosti a klouby

Po letech práce, inovací a byly získány odborné znalosti k výrobě 100% přírodních, ekologicky udržitelných, velkoobjemových ingrediencí pocházejících z vaječných skořápek prostřednictvím patentovaných procesů . Vždy s velmi vysokou čistotou a účinností, s cílem chránit kosti, klouby, šlachy, chrupavky atd.

Čistá a nativní membrána vaječné skořápky s prokázanými výsledky a podložená mnoha vědeckými publikacemi je jedním z našich produktů, který se používá jako účinná a přírodní přísada do doplňků stravy. 

Úleva od bolesti, ochrana chrupavek, zlepšení pohyblivosti, snížení tuhosti jsou některé z výhod membrány vaječné skořápky. Z hlediska zdraví šlach pomáhá membrána vaječné skořápky posilovat šlachy a zlepšovat jejich elasticitu, čímž se snižuje riziko poranění.